Vaniljbullar

Ingredienser

Deg:

50 gram jäst

5 dl soja- eller havredryck

150 gram vegetabiliskt margarin

1 dl socker

11-13 dl vetemjöl

1 tsk salt


Oatlys vaniljsås

Strösocker

Steg 1

Smula ner jästen i en bunke, värm drycken till 37°c (kroppstemperatur). Lös upp jästen i drycken.

Använd helst en hushållsassistent men det går bra "manuellt" också.

Steg 2

Blanda i socker. Blanda i lite mjöl åt gången, om du använder en assistent så är det när degen släpper från bunken runt kroken som den är klar. Överknåda inte degen (den blir glansig då). När degen släppt blandar du i saltet.

Steg 3

Låt den jäsa i bunke i ca. 30 min (till dubbel storlek). Rulla sedan runda bollar av degen i lagom storlekar. Låt dem jäsa under duk i ca 20 min till.

Tryck ett hål med tummen i mitten och spritsa i vaniljsås. strö sedan lite socker över och runt hålet. Baka av på 200°c i ca 10-12 minuter eller tills dem är gyllenbruna.