Soja & sesam Tofu-wook

Ingredienser

Marinad:

1 dl japansk soja

2 vitlöksklyftor

0,75 dl vatten

0,75 dl socker

1,5 msk vitvinsvinäger

2 tsk majsstärkelse


2 paket tofu

500 g broccoli

5 salladslökar

Sambal oelek

3 msk sesamfrön

Olja


1 ask ärtskott (à 100 g)


Jasminris

Steg 1.

Börja med att blanda alla ingredienser till sojamarinaden. Tvätta sedan grönsakerna noggrant och skär dem i mindre bitar.

Skär även tofun i sådana bitar du önskar dem. Jag brukar antingen göra tunna skivor, stavar eller små kuber.

Steg 2.

Stek tofun i olja, när den har fått lite färg slänger du i grönsakerna och steker dem också - mer olja brukar behövas.

Steg 3.

När allt känns så gott som färdigstekt så häller du över såsen och blandar omkring. Låt det stekas en stund till så allt hinner gotta till sig ordentligt.

Servera med kokt ris. Jag brukar lägga in en grönsaksbuljontärning i kastrullen och sedan låta all vätska koka in ordentligt i riset. Det blir som en gegga nästan, väldigt upppskattad här henmma.