Supergoda sega kakor med chokladbitar

De här kakorna är de godaste jag vet! Det går snabbt att baka dem och ÄNNU snabbare att trycka i sig allihop.

Kombinationen av seghet med krispighet och de härliga chokladbitarna. De är absolut godast dagen efter du bakat dem, enligt mig.

Ingredienser

220 g mjölkfritt margarin (rumstemp)

2 dl strösocker

4 msk ljus sirap


5 dl vetemjöl

1,5 tsk bakpulver

1 nypa salt

Ca 1 tsk vaniljpulver, de svarta pulvret en kan köpa på burk


1/2 mörk blockchokladkaka

1 Greenstar vegan ljus chokladkaka

Steg 1.

Sätt ugnen på 200 grader, varmluftsugn.

Rör ihop margarin och socker i köksassistent eller med elvisp. Häll i sirapen och rör om lite till. Använd gärna en vinge till köksmaskinen om du har.

Steg 2.

Blanda alla torra ingredienser utom chokladen i en separat bunke. Rör ned lite i taget i smör/sockerblandningen.

Steg 3.

Ta av bunken från maskinen. Skär/hacka chokladen i så stora bitar du vill ha dem och blanda i, rör om för hand, om du kör med maskin krossas ofta chokladen och då blir det mer chokladkakor istället för chokladbitar i kakorna.

Steg 4.

Forma degen till två korvar på en plåt och tryck med fingrarna för att platta till rullarna.

Baka i mitten av ugnen i 8-10 minuter, tills de ser gyllenbruna ut men fortfarande något ”ogräddade” i mitten.

Steg 5.

Direkt när de kommer ut - skär snedda snitt genom hela och låt svalna något. Flytta sedan dem till ett galler med en stekspade,


Var försiktig! Dem går lätt sönder.