Supergoda sega kakor med chokladbitar
De här kakorna är de godaste jag vet! Det går snabbt att baka dem och ÄNNU snabbare att trycka i sig allihop.
Kombinationen av seghet med krispighet och de härliga chokladbitarna. De är absolut godast dagen efter du bakat dem, enligt mig.
Ingredienser
220 g mjölkfritt margarin (rumstemp)
2 dl strösocker
4 msk ljus sirap
5 dl vetemjöl
1,5 tsk bakpulver
1 nypa salt
Ca 1 tsk vaniljpulver, de svarta pulvret en kan köpa på burk
1/2 mörk blockchokladkaka
1 Greenstar vegan ljus chokladkaka
Steg 1.
Sätt ugnen på 200 grader, varmluftsugn.
Rör ihop margarin och socker i köksassistent eller med elvisp. Häll i sirapen och rör om lite till. Använd gärna en vinge till köksmaskinen om du har.
Steg 2.
Blanda alla torra ingredienser utom chokladen i en separat bunke. Rör ned lite i taget i smör/sockerblandningen.
Steg 3.
Ta av bunken från maskinen. Skär/hacka chokladen i så stora bitar du vill ha dem och blanda i, rör om för hand, om du kör med maskin krossas ofta chokladen och då blir det mer chokladkakor istället för chokladbitar i kakorna.
Steg 4.
Forma degen till två korvar på en plåt och tryck med fingrarna för att platta till rullarna.
Baka i mitten av ugnen i 8-10 minuter, tills de ser gyllenbruna ut men fortfarande något ”ogräddade” i mitten.
Steg 5.
Direkt när de kommer ut - skär snedda snitt genom hela och låt svalna något. Flytta sedan dem till ett galler med en stekspade,
Var försiktig! Dem går lätt sönder.