Sagogröt

Sagogröt har gjorts traditionellt i Norden av sagogryn som är gjorda av potatisstärkelse. Idag är det nästan omöjligt att få tag på. Därför använder jag nu tapioca-pärlor istället. Det kommer ursprungligen från Asien, där detta äts kallt som dessert (vilket är sjukt gott det också!).

Ingredienser

Tapiocapärlor

Mandeldryck eller annan växtdryck

Salt


Topping:

Kanel

Kardemumma

Sirap

Mango

Jordgubbar

Blåbärspulver


Använd det du tycker om eller har hemma och blanda med dina favoritkryddor. Jag älskar kardemumma och häller därför på mängdes av det.

Steg 1.

Mät upp 10% tapiocapärlor mot 100% växtdryck. Till exempel: 1 dl tapiocapärlor + 1 liter växtdryck i en kastrull.


Steg 2.

Koka upp under bevakning.

Steg 3.

Låt puttra på låg värme i 20-25 minuter under omrörning. Konstant omrörning behövs inte, men rör om med jämna mellanrum då det är lätt hänt att tapiocapärlorna fastnar i botten av kastrullen annars.

Steg 4.

Häll upp gröten i en skål och toppa med dina favorittillbehör.


NJUT!