Pestofyllda cannellonirör

TIPS! Köp färdiga cannellonirör.

Blanda den rivna osten med lite imat havregrädde - den smälter mycket bättre då!

Ingredienser 60 st

Pesto:

2 paket påmackan

1,5 kruka färsk basilika

1 paket fryst basilika

1,5 dl valnötter

0,5 dl pinjenötter

1,5 dl cashewnötter

Citronkoncentrat

Salt och svartpeppar

0,5 dl olivolja

1 gul lök


300 g fast tofu

1 aubergine

1 påse babyspenat

0,5 paket violife veganost


Bechamel:

Vegetabilisk margain

Vetemjöl

Oatly imat matlagningssgrädde

Oatly iKaffe

Salt & vitpeppar

Steg 1.

Mixa alla ingredienser till peston utom färskosten. Den blandar du i när du har en fluffig mixad pestoröra.

Steg 2.

Vid sidan av: stek tofu och aubergine.

Blanda ner i pestoröran + i med en påse babyspenat.


Fyll sedan färdiga cannellonirör och lägg dem i en oljad ugnsform.

Steg 3.

Häll över tomatsås (jag använde en färdig för jag orkade inte göra en egen..).

Häll bechamelsåsen på tomatsåsen.


Lägg på riven violife ost och in i ugnen på 200° i ca 45 minuter.

Bechamel:

Smält en klick vegatbiliskt margarin och släng i vetemjöl till det är rätt fast konsistens, blanda då i 1 liter imat och så mycket ikaffe som du tycker behövs.

Jag använder alltid mycket för jag älskar Bechamel och vill ha ett riktigt tjockt krämigt lager.