pasta Varbonara (vegansk carbonara)

Ingredienser

6 portioner spaghetti


2 paket ICAs bacon

2 vitlöksklyftor

3 dl imat havre-matlagningsgrädde

1 msk liquid smoke

3 msk japansk soja

1 msk socker

2 msk vetemjöl

2 msk vatten

2 msk olja

Salt & svartpeppar


Olja att steka i

Lite persilja som dekoration

Steg 1.

Börja med att lägga vegobaconet i marinad i en plastpåse eller tätt försluten bunke.

Häll i liquid smoke, soja, socker, olja och vitlök. Låt den ligga och gotta sig i 30 minuter.

Steg 2.

Stek sedan vego-baconet i olja - när bitarna är gyllenbruna, lägg i följande: havregrädde, vetemjöl, vatten, salt och svartpeppar.

Steg 3.

Koka spagettin.

Låt puttra tills du är nöjd med konsistensen och smaken. Smaka av med salt och peppar.

Servera med färskmalen svartpeppar och persilja.