Mustig Höstgryta

Höstgryta med trattkantareller, kantareller, rödgul trumpetsvamp, anammas vegobitar, palsternackor, morötter, lök, vitlök, rödvin, öl, havregrädde, mm.

Serveras helst med kokt potatis.

Ingredienser

Svamp - Kantareller, trattkantareller & rödgul trumpetsvamp

(eller vad du hittar i skogen/i affären)

1 paket Anammas vegobitar

2 palsternackor

2 morötter

1 gul lök

1 dl rödvin

20 cl öl (ej fulöl, använd en god med mycket karaktär, gärna mörk öl)

Imat havre-matlagningsgrädde

2 grönsaksbuljongstärningar

Kinesisk soja efter smak

Timjan


Servera med kokt potatis.


Steg 1.

Skär och stek följande:

Lök, vegobitarna, tomatpure, timjan, mjöl till de har fått lite färg och börjar dofta gott.


Steg 4.

Låt puttra på låg värme till rotfrukterna är färdigkokta.

Avnjut med kokt potatis eller potatismos.

Steg 2.

Släng i föjande:

Svamp, socker, soja, vatten, buljongen, lagerblad, rödvin, öl, kryddpeppar och låt det koka i 15-20 minuter på medelvärme.

Steg 3.

Skär under tiden zucchinin, morötterna, plasternackorna. Lägg i dessa när förra steget är färdigt. Blanda även i havregrädden och smaka av med salt och svartpeppar.