Mustig Höstgryta

Höstgryta med trattkantareller, kantareller, rödgul trumpetsvamp, anammas vegobitar, palsternackor, morötter, lök, vitlök, rödvin, öl, havregrädde, mm.

Serveras helst med kokt potatis.

Ingredienser

Svamp - Kantareller, trattkantareller & rödgul trumpetsvamp

(eller vad du hittar i skogen/i affären)

1 paket Anammas vegobitar

2 palsternackor

2 morötter

1 gul lök

1 dl rödvin

20 cl öl (ej fulöl, använd en god med mycket karaktär, gärna mörk öl)

Imat havre-matlagningsgrädde

2 grönsaksbuljongstärningar

Kinesisk soja efter smak

Timjan


Servera med kokt potatis.


Steg 1.

Skär och stek följande:

Lök, vegobitarna, tomatpure, timjan, mjöl till de har fått lite färg och börjar dofta gott.


Steg 2.

Släng i föjande:

Svamp, socker, soja, vatten, buljongen, lagerblad, rödvin, öl, kryddpeppar och låt det koka i 15-20 minuter på medelvärme.

Steg 3.

Skär under tiden zucchinin, morötterna, plasternackorna. Lägg i dessa när förra steget är färdigt. Blanda även i havregrädden och smaka av med salt och svartpeppar.

Steg 4.

Låt puttra på låg värme till rotfrukterna är färdigkokta.

Avnjut med kokt potatis eller potatismos.