Knäckig Glutenfri Jordgubb- & rabarberpaj

Det här är en veganiserad och glutenfri-"ifierad"verison av ICAs recept på knäckig paj.

Aldrig har jag fått så många förfrågningar om nrecept som när jag bjuder på denna paj, den är GUDOMLIG :)

Så härligt knäckig, rekommenderas starkt!

Ingredienser

300 g rabarber

200 g jordgubbar

2,5 dl glutenfria havregryn

2 dl socker

1 dl Semper mjölmix glutenfri

3/4 dl Semper Pofiber

1/2 tsk bakpulver

1 krm salt

125 g mjölkfritt margarin + lite till att smörja formen

1/2 dl Aito havregrädde (glutenfri enligt tillverkaren)

1/2 dl ljus sirap


Maizena majsstärkelse eller potatismjöl

Florsocker


+ Vaniljsås till servering, jag använde Alpros

Steg 1.

Sätt ugnen på 150 grader, varmluft.

Smörj en ugnsform med mjölkfritt margarin.

Steg 2.

Häll i rabarbern och jordgubbarna i formen, häll på lite florsocker och ca 1-3 msk maizena majsstärkelse eller potatismjöl. Rör omkring så mjölet fördelas över mellan allt.

Steg 3.

Smält margarinet, sockret och sirapen i en kastrull.

Blanda i alla torra ingredienser.

Steg 4.

Fördela pajdsmeten över rabarbern och jordgubbarna.

Baka i mitten av ugnen 150 grader i 40-50 minuter. Den är klar när den är gyllenbrun.


Det går att baka den snabbare på högre temperatur, men den blir inte lika knäckig då.