Knäckig Glutenfri Jordgubb- & rabarberpaj
Det här är en veganiserad och glutenfri-"ifierad"verison av ICAs recept på knäckig paj.
Aldrig har jag fått så många förfrågningar om nrecept som när jag bjuder på denna paj, den är GUDOMLIG :)
Så härligt knäckig, rekommenderas starkt!
Ingredienser
300 g rabarber
200 g jordgubbar
2,5 dl glutenfria havregryn
2 dl socker
3/4 dl Semper Pofiber
1/2 tsk bakpulver
1 krm salt
125 g mjölkfritt margarin + lite till att smörja formen
1/2 dl Aito havregrädde (glutenfri enligt tillverkaren)
1/2 dl ljus sirap
Maizena majsstärkelse eller potatismjöl
Florsocker
+ Vaniljsås till servering, jag använde Alpros
Steg 1.
Sätt ugnen på 150 grader, varmluft.
Smörj en ugnsform med mjölkfritt margarin.
Steg 2.
Häll i rabarbern och jordgubbarna i formen, häll på lite florsocker och ca 1-3 msk maizena majsstärkelse eller potatismjöl. Rör omkring så mjölet fördelas över mellan allt.
Steg 3.
Smält margarinet, sockret och sirapen i en kastrull.
Blanda i alla torra ingredienser.
Steg 4.
Fördela pajdsmeten över rabarbern och jordgubbarna.
Baka i mitten av ugnen 150 grader i 40-50 minuter. Den är klar när den är gyllenbrun.
Det går att baka den snabbare på högre temperatur, men den blir inte lika knäckig då.