Knäckig blåbärspaj

Det här är en veganiserad verison av ICAs recept på knäckig paj.

Aldrig har jag fått så många förfrågningar om nrecept som när jag bjuder på denna paj, den är GUDOMLIG :)

Så härligt knäckig med kontrasten med mjuka blåbär. Rekommenderas starkt!

Ingredienser

500 g blåbär

2,5 dl havregryn

2 dl socker

1 3/4 dl vetemjöl

1/2 tsk bakpulver

1 krm salt

125 g mjölkfritt margarin + lite till att smörja formen

1/2 dl Aito havregrädde

1/2 dl ljus sirap


Maizena majsstärkelse elelr potatismjöl

Florsocker


+ Vaniljsås till servering, jag använde Alpros

Steg 1.

Sätt ugnen på 150 grader, varmluft.

Smörj en ugnsform med mjölkfritt margarin.

Steg 2.

Häll i blåbären i formen, häll på lite florsocker och ca 1-3 msk maizena majsstärkelse eller potatismjöl. Rör omkring så mjölet fördelas över mellan alla bär.

Steg 3.

Smält margarinet, sockret och sirapen i en kastrull.

Blanda i alla torra ingredienser.

Steg 4.

Fördela pajdsmeten över alla bär.

Baka i mitten av ugnen 150 grader i 40-50 minuter. Den är klar när den är gyllenbrun.


Det går att baka den snabbare på högre temperatur, men den blir inte lika knäckig då.