Havrebollar/kioskbollar

Minns ni också de där smarriga havrebollarna man kunde köpa på kiosken runt hörnet som barn?

De där som smälter så fort man stoppar dem i munnen..

Här är så nära jag lyckats komma den smaken.

Ingredienser

6 dl havregryn

1 1/4 dl strösocker

150 gram mjölkfritt marharin

2 tsk äkta vanilj

1 tsk kakao

1/2 dl kokosflingor

1 dl Oatlys Imat matlagnings"grädde"


Steg 1

Plocka fram din mixer.

Lägg i alla ingredienser, jag brukar ta lite socker och vanilj i taget för att se att sötman blir som jag önskar den. Ibland lite mer och ibland något mindre.


Steg 2

Mixa allt i ca. 5 minuter, tills du får en len härlig massa.

Steg 3

Låt stå i kyl över natten.

Rulla dem till bollar och vänd i kokosflingor.

OBS! De tar lätt åt sig av lukter från kylen, plasta in dem ordentligt.

Jag tycker de lätt smakar kylskåp efter en till två dagar i kylen, så ät dem så fort som möjligt (det är nog inget problem.... mums!).