Hallonpaj

Ingredienser

1 paket frysta hallon

Florsocker

Potatismjöl


Smuldeg:

1 dl vetemjöl

1 dl havregryn

1 dl socker

100 gram vegetabiliskt margarin (rumstemeperatur)


Servera med Oatlys vaniljsås

Steg 1

Börja med att lägga hallonen i en bunke där du häller i lite florsocker, beroende på hur sött du vill ha det. Blanda även i potatismjöl, det suger upp vätskan från bären så det inte blir för blött.

Steg 2

Lägg margarinet i en skål och mosa det med fingarna. Blanda i vetemjöl, havregryn och socker till en lagom smulig konsistens.

Jag brukar ha degen lite kladdigare, då jag gillar hur "knäckig" den blir av det.

Steg 3

Lägg hallonen i en pajform och smula över smuldegen. Baka av i ugn på 175°c i ca 10-15 minuter.


Avnjut med Oatlys vaniljsås - vispa den lite så får den en väldigt härlig konsitens.