Aubergine & svampssoppa

Ingredienser

1 aubergine + salt

1/2 zucchini

1 gul lök

Valfri svamp

3 klyftor vitlök

1/2 dl vitt vin

Grönsaksbuljong

Vegetabiliskt margarin

Havredryck - jag använde ikaffe

Timjan

Svartpeppar

Persilja

Steg 1

Skär auberginen i mindre bitar och lägg i en skål och salta. Låt stå medan du fixar resten.


Skär zucchinin i små bitar och stek i margarin. Hacka lök och vitlök. När zucchinin börjat få färg - lägg i lök, vitlök och svamp. Jag använde torkade kantareller, trattkantareller och svart trumpetsvamp, men du kan använda den svamp du föredrar eller har hemma.

Steg 2

Häll över de stekta grönsakerna i en kastrull och tillsätt alla kryddor och havredryck så det täcker allt i kastrullen och lite till. Låt koka i ca 10 min.

Steg 3

Mixa soppan slät, häll upp och servera med rostad lök, persilja, svartpeppar och vårlök.